Un operatiu contra els sospitosos de l'assassinat de l'empresari gironí Jordi Comas es va saldar amb sis detinguts. Els Mossos d'Esquadra van arrestar dos dels implicats a Barcelona, dos més a Palafrugell i la resta a Platja d'Aro. Fonts de la investigació van confirmar que, a més, hi ha dictades quatre ordres europees de detenció i entrega contra sospitosos que han fugit del país. Entre els arrestats hi ha un home d'origen albanokosovar i la resta són d'origen marroquí. A l'hora de tancar l'edició no es descartaven més detencions. Als arrestats els podrien imputar delictes d'assassinat, robatori amb violència i pertinença a grup criminal. El crim va tenir lloc la nit del 18 de novembre del 2012, quan tres encaputxats van assaltar la casa de Comas a Platja d'Aro.

La investigació policial no s'ha aturat mai i els Mossos d'Esquadra, amb el suport del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols -que va assumir el cas-, van seguir la pista dels sospitosos. Tot i que no va ser fins ahir, tres anys i mig després, que es va poder iniciar un operatiu policial destinat a detenir els responsables del crim.

A primera hora de la tarda va ser arrestat l'home d'origen albanokosovar al barri gòtic de Barcelona i, poca estona després, es va detenir un segon sospitós, també a la capital. Als altres quatre els van enxampar al Baix Empordà, on els agents d'investigació els seguien la pista des de feia temps. El cas continua sota secret se sumari. Els arrestats passaran a disposició judicial a finals d'aquesta setmana.

L'empresari hoteler i president de la patronal FOEG va morir la nit del 18 de novembre del 2012. Jordi Comas estava a casa seva, situada a primera línia de mar de Platja d'Aro, quan tres assaltants van irrompre a l'habitatge. Els lladres van lligar la seva dona i van acabar amb la vida de l'empresari. A Comas, el van lligar i emmordassar a la planta de baix i, segons l'autòpsia, l'empresari va morir per asfíxia perquè li van obstruir les vies respiratòries. Els assaltants van regirar la casa i es van endur joies i altres objectes de valor.

El cas continua sota secret de sumari. Segons han confirmat fonts de la investigació, als arrestats els podrien imputar delictes d'assassinat, robatori amb violència i, també, pertinença a grup criminal. Aquella nit no era la primera vegada que uns lladres intentaven robar a l'habitatge. De fet, poc abans, a finals d'octubre, l'empresari va patir un intent de robatori i, arran d'això, havia decidit reforçar les mesures de seguretat. Quan els lladres van cometre l'assalt violent fatídic, però, encara no havia tingut temps d'instal·lar el nou sistema de seguretat.

Els masover que viva als baixos de la casa de Comas no va sentir res ni va escoltar la fressa que els tres delinqüents van ocasionar mentre lligaven el matrimoni amb cables i cinturons que van trobar per l'habitatge i arreplegaven joies i altres objectes de valor.

L'advocat de la família de l'empresari gironí assassinat ha assegurat que, durant els tres anys i mig que ha durat la investigació, «mai» han perdut l'esperança que els Mossos d'Esquadra acabessin detenint els sospitosos del crim de Jordi Comas. L'advocat Carles Monguilod, que exercirà l'acusació particular, ha demanat «discreció» i deixar treballar tant la fiscalia com els Mossos d'Esquadra perquè la investigació arribi fins al final. «Confiem des del primer dia en el fiscal del cas i en els Mossos d'Esquadra, que han estat permanentment en contacte amb la família i han dedicat moltes hores a la investigació», afirma. El lletrat demana «molta prudència». «El cas continua sota secret se sumari i estem a l'espera de saber, formalment, què hi ha contra aquests detinguts», ha conclòs.