Més de 400 alumnes de les escoles de primària Els Estanys, Fanals d'Aro i Vall d'Aro de Castell-Platja d'Aro i Pedralta de Santa Cristina d'Aro; i de l'Institut Ridaura de Castell d'Aro han participat en els tallers impartits per un cuiner i un dietista-nutricionista de la Fundació Alícia en el marc de la primera Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró.

Els alumnes han treballat la importància dels aliments en relació amb la salut i en la prevenció de l'obesitat i altres malalties; i el valor del menjar de qualitat (nutritiu, pròxim i casolà).

La difusió d'aquests conceptes entre els infants i joves i les seves famílies és un dels tres eixos bàsics de Xics Gastronòmic, que es tanca aquest dissabte amb una gran festa col·lectiva a la Plaça del Mil·lenari de Platja d'Aro, on es faran tres showcookings per a infants.

Els dos primers seran a càrrec de l'Aula Gastronòmica de l'Empordà i de La Cuina de l'Empordanet, i el darrer de la mà de Lukas, un dels concursants del popular concurs televisiu MasterChef Junior, que també participarà activament en els dos inicials.