L'acusació pública sosté que la víctima i l'investigat tenien una "enemistat arrelada" que es remuntava almenys al 2009. Els dos s'havien denunciat mútuament fins a catorze vegades com a conseqüència d'aquesta mala relació. Per aquests delictes, Jose G. P. es pot enfrontar a una pena de fins a 23 anys de presó. Segons el fiscal, cap a les dotze de la matinada, l'investigat i el veí van començar a discutir. Aleshores, José G. P. va agafar una pistola semiautomàtica, una pistola de construcció artesanal (per a les quals no tenia llicència) i un ganivet i va sortir al replà de l'edifici on vivien, al carrer Mestre Àngel López. Li va assestar sis ganivetades i, quan la víctima ja estava a terra, li va descarregar un tret mortal al cap.

El fiscal sosté que cap a les dotze de la matinada del 5 de juny del 2014, l'investigat estava dins el seu pis en companyia de la seva dona quan va començar una nova discussió amb la víctima. No era el primer cop que s'enfrontaven, els dos homes tenien mala relació des de feia anys. De fet, segons assenyala l'acusació pública, des del 2009 i fins a l'actualitat s'han arribat a creuar fins a catorze denúncies.

Durant la disputa, José G. P. va entrar a casa seva, va agafar les dues armes (una pistola semiautomàtica i l'altra de construcció artesanal) i un ganivet i va sortir al replà. Allà, va començar una baralla entre investigat i víctima. "L'investigat, amb intenció d'acabar amb la vida del seu veí, va extreure l'arma blanca i li va clavar fins a tres ocasions al braç dret i tres més a la zona del coll", relata el fiscal Víctor Pillado.

Les ganivetades van reduir la capacitat de reacció i defensa de la víctima que, a més, estava afectat per la ingesta d'alcohol. "L'investigat va agafar una de les dues armes de foc que portava i, a una distància inferior a deu centímetres, va efectuar un tret a la zona del cap de la víctima, que inexorablement el va portar a la mort", exposa.

L'avís el va donar una veïna que va trucar als Mossos d'Esquadra poc després de les dotze de la matinada assegurant que havia vist una baralla entre dues persones al replà de l'edifici i com després un dels dos homes arrossegava el cos sense vida de l'altre fins a dins de casa seva.

El cos al lavabo

Quan els agents van arribar a l'edifici, van veure restes de sang al replà que conduïen fins a casa de l'ara investigat. Quan els Mossos d'Esquadra van trucar a la porta, va obrir José G. P, que va reconèixer immediatament que havia tingut una baralla amb el seu veí i va autoritzar els agents a entrar al pis.

Els mossos van localitzar el cadàver a la zona del lavabo. Espontàniament, recorda el fiscal, l'investigat va reconèixer que l'havia matat. Tot i que ni a comissaria ni quan va passar a disposició del Jutjat d'instrucció número 4 de la Bisbal d'Empordà va declarar, el fiscal ressalta que durant la reconstrucció de fets que es va fer aquella mateixa nit José G. P. va admetre que havia apunyalat i disparat la víctima, assegurant que ho havia planificat temps enrere i que havia descarregat el tret per "rematar-lo".

L'home, que és fuster de professió, s'havia construït ell mateix una de les pistoles i havia alterat l'altra.Per això, durant l'audiència d'imputació que es va fer dimecres al jutjat instructor, el fiscal va imputar a José G. P. un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes. Un cop fet el tràmit de l'audiència d'imputació, el fiscal ha demanat que li remetin la causa per formular l'escrit d'acusació. El cas l'acabarà jutjant un jurat popular a l'Audiència de Girona.