El regidor de Platges de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Francesc Puig, ha manifestat que la setmana que ve prendrà una decisió sobre la platja per a gossos de l'Estartit. El punt que queda per tancar, ha concretat l'alcalde Jordi Cordon, és l'horari en què aquest espai estaria en funcionament. En tot cas, el batlle ha assegurat que l'espai per a gossos hi serà. Com ja va avançar aquest diari, la zona escollida és la que es troba al front marítim del càmping El Molino i hi ha acord perquè sigui un espai d'uns 150 metres quadrats que estaria tancat amb unes estaques unides per cordes.

Una altra cosa és l'horari. Mentre que el president de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit, Genís Dalmau, defensa que l'espai de la platja per a gossos ha d'estar en servei les 24 hores del dia, la proposta que tindria major suport institucional seria restringir-ne l'horari: obrir-lo de les sis de la tarda a les deu del matí, i tenir-lo tancat de les deu del matí a les sis de la tarda. De fet, aquesta proposta és la que es va apuntar en el darrer ple, si bé no hi ha res tancat.

Dalmau ha manifestat que l'EMD defensa que no hi hagi cap limitació horària, cosa que, diu, no comparteixen els representants de les altres institucions que prenen part en les negociacions: l'Ajuntament, el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter, i l'Estació Nàutica. El president de l'entitat municipal descentralitzada considera que la limitació horària provocaria que els usuaris es desplacessin amb les seves mascotes a l'espai que estava habilitat anteriorment -davant de la Pletera, i que l'Ajuntament va suspendre per problemes de convivència entre mascotes i usuaris, perquè la protecció que té no hi permet una platja per a gossos i perquè el Parc es va queixar que els gossos deslligats posaven en risc la regeneració de les dunes i la nidificació d'aus.

Des del Parc, el president Narcís Coll ha assenyalat que no hi ha hagut cap conclusió en les reunions celebrades i que l'òrgan que presideix està pendent de rebre una proposta per escrit sobre aquesta platja per a gossos.

Competències al ple

D'altra banda, en el darrer ple municipal tots els grups de l'oposició van reclamar a l'equip de govern el retorn de competències als plens perquè hi hagi més debat i continguts que tractar ja que en els tres darrers han estat escassos. L'alcalde ha manifestat que valorarà aquest traspàs i ha exposat que, si bé el ple d'aquest dijous va comptar amb pocs punts, normalment tenen una durada d'unes dues hores o dues hores i mitja.