11 de juny de 2016
11.06.2016

Liciten la rotonda de Llofriu per 521.700 euros

La intenció del Departament de Territori i Sostenibilitat és realitzar la construcció després de l'estiu, amb un termini d'execució de 5 mesos

13.06.2016 | 07:25
L´espai de les mitges llunes que donen accés a Llofriu.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat aquest divendres la construcció d'una rotonda d'accés al nucli de Llofriu, al terme municipal de Palafrugell, a la carretera C-66. Les obres estan pressupostades en 521.765,41 euros. El Departament ha informat que la construcció, que començarà la tardor vinent i durarà cinc mesos, comportarà la creació d'un giratori amb un diàmetre exterior de 43 metres, amb una anella circular de dos carrils i vuit metres d'amplada. L'illot interior tindrà un diàmetre de 27 metres. La rotonda tindrà enllumenat, parades de bus, drenatge i senyalització, i el perímetre estarà pavimentat.
La carretera C-66, en el tram de Mont-ras a la Bisbal d'Empordà, té un accés a Llofriu format per dues mitges llunes. Aquest tipus de via complica les entrades o sortides quan s'han de fer girs a l'esquerra, perquè no hi ha carril d'espera. Una complicació que l'Ajuntament de Palafrugell fa temps que reclama que es resolgui per millorar la seguretat dels vianants i dels vehicles. A més, el trànsit de la C-66 a la zona on es formarà la nova rotonda és molt intens, amb una mitjana de 15.630 vehicles al dia, que a l'agost arriba als 23.377 vehicles. Vista la situació actual, la nova rotonda permetrà millorar el trànsit en un punt que ara registra una circulació intensa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook