Una dona de 52 anys de nacionalitat francesa ha perdut la vida aquest dissabte a la tarda mentre feia submarinisme per la zona del túnel de la Vaca, prop de la Meda Gran de les Illes Medes a l´Estartit, Torroella de Montgrí.

En el moment dels fets la dona es trobava amb la seva tia, una persona més i el monitor de submarinisme. De sobte, mentre bussejava, s´ha trobat malament i ha indicat mitjançant senyals a l´instructor de l´empresa de l´Estartit El rei del Mar que l´acompanyava que volia pujar a la superfície.

Un cop a dalt, la víctima ha perdut el coneixement i ha estat evacuada amb una llanxa pneumàtica del mateix centre de busseig fins al port de l´Estartit. Durant tot el trajecte, els treballadors han estat posant-li oxigen i intentant reanimar-la. Unes tasques que s´han mantingut un cop han arribat a port però, finalment, tot i els esforços dels equips d´emergències, no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.

La dona estava passant uns dies de vacances a l´Estartit i es trobava allotjada a l´hotel Panorama d´aquest mateix poble del Baix Empordà. Aquest mateix dissabte al matí ja havia fet una immersió sense problemes a les Illes Medes però a al tarda, pels volts de les cinc, quan es trobava amb la seva tia i una persona més fent submarinisme pel túnel de la Vaca, la dona s´ha trobat malament i ha indicat a l´instructor de l´empresa de busseig l´Estartit, El rei del Mar - que s´encarregava de guiar el grup- que volia pujar cap a la superfície.

Un cop a dalt, ha perdut el coneixement i ha estat evacuada amb una llanxa pneumàtica fins al port. Segons han informat fonts de la Guàrdia Civil, que s´ha fet càrrec del cas, és obligatori que l´empresa que s´encarrega d´oferir aquesta mena de serveis de busseig disposin d´una llanxa motora per controlar les immersions i actuar en cas d´emergència. Han estat els mateixos treballadors qui han avisat dels fets pel volts de tres quarts de sis de la tarda.

Durant tot el trajecte fins al port de l´Estartit, els treballadors han estat posant-li oxigen i realitzant maniobres de reanimació. Uns treballs que s´han mantingut un cop a port, amb l´ajuda dels efectius del SEM que s´han desplaçat fins al lloc dels fets amb una dotació terrestres i l´helicòpter medicalitzat. No obstant això, no s´ha pogut fer res per salvar-li la vida.

La víctima no era una submarinista professional, havia fet poques immersions i en el moment dels fets es trobava practicant una immersió senzilla. A més, el mar estava en bones condicions i calmat. Els serveis funeraris han arribat al lloc pels volts de les vuit del vespre i s´han emportat el cadàver. Es desconeix si la dona patia alguna malaltia.

Fins al lloc dels fets també s´han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i efectius els Mossos d´Esquadra.