La junta de govern de Torroella de Montgrí ha aprovat aquest matí la celebració dels correbous que la Penya San Marcos organitza per la Festa Major. L'àprovació ha prosperat amb el vot de qualitat de l'alcalde, Jordi Cordon (CiU), ja que el govern està totalmemt dividit en aquest assumpte i hi ha hagut un empat a tres entre els favorables a l'aprovació, CiU, i els contraris, els seus socis d'ERC-Junts.

L'alcalde ha defensat l'ús del vot de qualitat com una eina comú. En canvi, el primer tinent d'alcalde, el republicà Josep Maria Rufí, ho considera un "dèficit democràtic" perquè el ple va aprovar el mes d maig una moció que declara Torroella "vila lliure de correbous". Rufí ha manifestat que aquesta aprovació és un " punt delicat" dins del govern que obligarà a una reflexió de la coalició que lidera i posar-ho en consideració de l'assemblea. En tot cas, el futur del pacte de govern "s'ha de fer en funció del que ha estat el primer any de mandat", ha afegit Rufí.

L'aprovació d'avui és un tràmit més dels que ha de fer la Penya per rebre l'autorització del Govern català per celebrar les vaquetes. El Pacma, partit que va portar la moció al ple, ja ha confirmat que es mobilitzaran els dies que se celebrin els correbous a Torroella