Èxit de la tercera edició de la Fira de la Gamba de Palamós, amb més de 15.000 tiquets venuts. L'esdeveniment celebrat ahir a les instal·lacions del port de la població va comptar amb la participació d'empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i de distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. Durant el dia també es van servir degustacions elaborades amb gamba de dotze establiments participants -entre restaurants i tavernes; es van fer visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós; i, com és habitual, es va poder tastar el producte estrella de la jornada: la Gamba de Palamós. A banda, també es va habilitar una zona d'exposició i tast de productes necessaris per a l'elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats, com l'oli, l'arròs o el vi.

D'altra banda, la consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, va visitar les instal·lacions de la mostra i després va desplaçar-se fins a la Capella del Carme on -amb l'alcalde de Palamós, Lluís Puig- van fer el tancament de la jornada tècnica-científica sobre la gestió de la pesca de la gamba. La tercera Fira va comptar amb altres novetats molt ben rebudes pel públic assistent, com el Showcooking del xef del Casamar de Llafranch i Estrella Michelin des del 2011, Quim Casellas, qui aquest any ha rebut el guardó d'Ambaixador de la Gamba. En l'apartat de noves propostes, també van ser molt ben rebudes les visites guiades a la llotja i l'obertura del Mercat del Peix. ddg palamós