El grup municipal d'UPM de Torroella de Montgrí, a l'oposició a l'Ajuntament, ha criticat que les desavinences entre els dos socis del govern (CiU i ERC-Junts) tenen el consistori "absolutament encallat i s'està perdent un temps preciós a l'hora de poder tirar endavant projectes claus pel futur del nostre municipi". Per aquest motiu, els planteja que sotmetin a votació del ple la seva gestió d'aquest primer any de mandat i que, si la perden -l'equip de govern està en minoria-, pleguin i deixin "pas a noves formacions per reconduir la situació del govern municipal".

El principal grup a l'oposició apunta que la diferència de CiU i ERC-Junts respecte dels correbous "només és la punta de l'iceberg d'una relació que ha estat tumultuosa des del primer moment". UPM afirma que "aquest acord ja va néixer malament" perquè va ser "un pacte de conveniència, molt precipitat i amb males maneres" i recorda "les picabaralles" que el mandat passat van protagonitzar l'alcalde Jordi Cordon (CiU) amb l'aleshores cap de l'oposició i ara primer tinent d'alcalde, Josep Maria Rufí (ERC-Junts).

Aquesta "poca sintonia" s'ha traslladat, segons UPM, en la gestió de l'equip de govern i en temes importants com la negociació del pressupost, en la proposta de modificació del pla general per ubicar una gran superfície comercial en una zona destinada a habitatge social; en la visió totalment diferent de com fer funcionar l'Ajuntament; i a un enfrontament constant amb el govern de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, entre d'altres.

UPM retreu a Cordon que trenqués l'acord inicial de govern "simplement perquè ERC li permetia quedar-se l'alcaldia, però sense tenir cap mena de projecte comú per al municipi". Una situació que ha comportat, segons UPM, que es quedin "projectes al calaix, no es planifica ni a curt ni a mitja ni a llarg termini i s'ha arribat a obviar els òrgans democràtics que com a poble tenim establerts". Per aquests motius, "entenem que s'han de prendre decisions pensant en el benefici general i, per responsabilitat, pensem que s'han de proposar canvis urgents en el cartipàs municipal, amb modificacions dràstiques que recondueixin aquesta situació que cada dia resulta més preocupant".

L'alcalde ha comentat al respecte que els inicis de la relació amb ERC-Junts van ser difícils, que hi pot haver discrepàncies però que treballen per un govern estable. No comparteix amb UPM l'opinió que el govern estigui acabat. I li respon que, en tot cas, l'oposició té l'opció de promoure la moció de censura.