L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha incorporat aquesta setmana dos agents cívics que fins al mes de setembre desenvoluparan tasques de suport a la Policia Local durant la temporada turística. La seva funció se centrarà en la vigilància, l'assessorament i el compliment de les normes cíviques en vigor, especialment en l'àmbit de les platges. També tindran la missió de difondre informació sobre les ordenances municipals. L'Ajuntament va incorporar la figura de l'agent cívic l'any 2012, amb l'objectiu d'afavorir l'assoliment d'uns hàbits de convivència i de comportament que millorin la qualitat de vida, tant dels residents com dels visitants. La mesura s'emmarca en el projecte de millora de la seguretat ciutadana i el civisme.

Amb la feina d'aquests agents cívics es pretén corregir accions que pertorben la convivència en els espais públics. Els agents cívics actuaran mitjançant l'explicació de les normes de conducta a qui les infringeixi, amb l'objectiu de reconduir les accions incíviques.

Entre les seves funcions, hi ha la de vetllar pel bon ús dels parcs infantils, les platges, controlar l'abocament de residus, demanar la neteja o recollida de forma urgent i localitzar-ne els autors. En els casos d'infraccions lleus s'informarà de la normativa, però els més greus o reincidents es comunicaran a la Policia Local, que és qui té la capacitat de tramitar una denúncia.