L'equip de govern de la Bisbal d'Empordà (ERC, la CUP i ICV-EUiA) va aprovar en el ple d'aquest dimarts les bases per a la «Convocatòria de subvencions per a la millora, rehabilitació i nova implementació d'establiments comercials, de restauració, d'oficines-serveis i d'activitats tradicionals i artesania situats a peu de carrer». Els grups de l'oposició, Independents per la Bisbal-PSC, Compromís per la Bisbal i CiU es van abstenir i van anunciar que al·legaran.

La regidora de CiU, Núria Anglada, havia anunciat que no hi votaria a favor perquè no estava d'acord, entre altres assumptes, amb què les bases contemplessin subvencionar entitats bancàries ja que aquests establiments s'emmarquen dins dels considerats com a oficina-serveis.

Quan les bases es van dur al ple, els bancs havien estat eliminats dels establiments que podien optar a l'ajuda. L'alcalde, Lluís Sais, rebutja incloure'ls en aquestes subvencions ja que «no té cap sentit» i ha explicat que el fet que estiguessin en la proposta inicial de les bases es deu a un error: s'hi va traslladar el concepte d'oficina-serveis que recull el POUM, i no hauria d'haver estat així.