L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon (CDC), va reaccionar immediatament a la sortida dels regidors d'ERC-Junts de l'equip de govern el passat dimecres i, el mateix dia, ja va fer les distribucions del cartipàs de les delegacions que deixaven els exsocis. L'alcalde va assumir les delegacions que tenia Josep Maria Rufí, que són les d'Hisenda, grans contractes, comunicació i la presidència de l'organisme autònom de Can Quintana. Francesc Puig, que fins ara tenia les àrees de Turisme i de Platges es fa càrrec de les que portava Sandra Bartomeus i Marc Calvet. De la primera, assumeix Medi Ambient, Salut i Urbanisme.

Aquesta ja és la segona ocasió en què Francesc Puig es converteix en el màxim responsable de l'àrea més sensible d'un ajuntament -la d'Urbanisme- arran de la renúncia de Bartomeus. La primera ocasió fou el març de 2014, quan la regidora, aleshores representant de CDC, va renunciar a l'acta de regidora per desavinences amb el batlle. En aquell moment, Cordon va atorgar a Puig la responsabilitat de l'àrea urbanística. Ara, l'ha recuperat amb la sortida el grup municipal d'ERC-Junts del govern, i també la rep de Sandra Bartomeus (si bé ja no ho fa com a convergent). Puig també s'encarrega de Promoció Econòmica, àrea que ja havia gestionat l'anterior mandat. Finalment, Núria Bosch assumeix Ensenyament, Serveis Socials i Joventut, que fins ara havien estat responsabilitat de Jordi Regincós.

En principi, aquest repartiment és provisional, tant per si CDC arriba a un pacte de govern amb altres forces, com si ho fa Esquerra-Junts i tiren endavant una moció de censura. L'alcalde ja va manifestar un cop ERC-Junts va presentar la seva renúncia a les delegacions de govern que volia tenir enllestit un acord per seguir governant en el ple ordinari de juliol -en principi, el dijous de la setmana que ve-. Una resolució a la situació actual -el govern només té quatre dels 17 regidors del consistori- que UPM tampoc vol demorar.

De moment, tothom està a l'expectativa dels moviments de les principals forces (CDC, ERC-Junts i UPM). L'única que ha descartat una de les opcions és la CUP,que, com un any enrere, rebutja un pacte amb CDC, i afirma que «no facilitarà cap govern» de Convergència Democràtica de Catalunya on l'alcalde Jordi Cordon estigui «al capdavant».