L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà reprendrà en breu les obres de l'antic escorxador perquè aculli la biblioteca, a l'espera que es resolgui la situació judicialitzada de la Biblioteca Central Comarcal. Tot i aquesta provisionalitat, les obres a l'edifici suposaran una ampliació substancial de l'espai del que té l'equipament actual (ubicat a l'edifici del teatre El Mundial). I és que un cop acabada la reforma de l'escorxador, l'espai per a biblioteca serà d'uns 300 metres quadrats. El regidor de Cultura, Carles Puig, ha insistit que desencallar aquestes obres «dota a la Bisbal d'un espai més ampli i en condicions a l'espera que disposem de Biblioteca Comarcal».

El març de l'any passat, el jutjat va autoritzar acabar les obres de l'escorxador -aquest equipament s'inclou dins del projecte de la Biblioteca Comarcal, aturada per una sentència- però, com ha explicat l'alcalde Lluís Sais, es van torbar que l'empresa adjudicatària inicial d'aquesta edificació estava en concurs de creditors, de manera que han hagut de reiniciar el procés de licitació.

Acabat aquest any

Finalment, l'obra ha estat adjudicada a l'empresa SEITEC (Servei d'Instal·lacions Tècniques Empordà SL) per 289.449,49 euros, sense IVA. L'alcalde ha concretat que les obres estan finançades en part pel Pla Únic d'Obres i Serveis, de manera que han d'estar enllestides abans d'acabar l'any. Per no córrer riscos, Sais ha manifestat la voluntat que els treballs comencin el més aviat possible.

Lluís Sais ha manifestat la seva satisfacció per l'adjudicació d'aquest projecte i explica que «amb aquesta actuació donem una resposta temporal però digna a una problemàtica complicada, i seguim treballant perquè tot plegat es resolgui prevalent i defensant l'interès general de la ciutat».