El magistrat del jutjat d´instrucció 21 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a set dels vuit detinguts dimarts passat en el marc de l´operació ´Variola´ contra el blanqueig de capitals a la capital catalana i a s´Agaró. Els detinguts estan acusats de blanquejar almenys deu milions d´euros. Concretament, el grup creava societats o en comprava de ja constituïdes a les quals injectava els diners obtinguts presumptament de manera il·lícita, procedents de societats estrangeres, i destinaven aquestes quantitats a comprar immobles a l'Estat. Pel que fa al vuitè detingut, de nacionalitat espanyola, el jutge li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir de l´Estat.

La causa, que es manté secreta, està oberta pels delictes de Blanqueig de capitals i organització criminal. Inicialment, els agents van practicar onze detencions, tot i que la policia va deixar tres dels detinguts en llibertat a l´espera de ser citats a declarar.

En total, es van fer una quinzena d´entrades i registres, una de les quals al restaurant de luxe ´Yubari´, a la Diagonal de Barcelona. També se'n van fer a dues finques de s´Agaró, on van arrestar un dels presumptes líders del grup criminal, Stepan Chernovetsky, fill de l'exalcalde de Kíev.