Castell d'Aro disposarà d'una representació ampliada d'un element patrimonial i nostàlgic com és l'antic Carrilet que cobria el trajecte entre Sant Feliu de Guíxols i la ciutat de Girona. Una actuació que farà l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro amb la reproducció d'una andana de tren i la participació activa de l'associació El Trenet de la Vall d'Aro, que enganxarà a la màquina que ja s'exposa al parc del Carrilet tres vagons restaurats totalment -actualment, ja n'hi ha un d'enganxat, però només és el xassís-.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Lluís Pujol, ha explicat que l'Ajuntament disposa d'un pressupost d'uns 16.000 euros (sense IVA) per tirar endavant la construcció d'aquest andana i la modificació del traçat que actualment té el tren en miniatura que hi ha. Pujol preveu que les obres començaran un cop acabada la temporada turística. Aquesta serà la primera fase, ha concretat el regidor, ja que l'actuació s'acabarà amb una segona intervenció que consistirà en la construcció d'una coberta per a l'andana, cosa que ja es farà l'any que ve o el 2018.

El projecte té la raó de ser en l'ampliació de la maquinària original que s'instal·larà en aquest punt, la qual serà restaurada per l'Associació el Trenet de la Vall d'Aro, ha explicat el seu president Joaquim Hornos. Actualment, el parc del Carrilet de Castell d'Aro ja disposa de la locomotora número 5 totalment restaurada, a més del xassís d'un vagó la meitat del qual es va destinar al transport de correu i l'altre meitat, a passatgers.

Hornos ha comentat que aquest vagó va ser localitzat en un taller mecànic de Roses, mentre que la màquina la van trobar al Prat de Llobregat. Es dóna la circumstància que la màquina número 5 que s'exposa al parc és la que va fer el darrer viatge de la línia ferroviària entre Girona i Sant Feliu de Guíxols, l'any 1969. Va ser adquirida per l'Ajuntament l'any 2009 i des de fa tres es troba al parc. Amb la locomotora, l'Associació també va localitzar dos vagons més al Prat de Llobregat: un destinat íntegrament a passatgers i l'altre, al transport de paqueteria.

Ara, la tasca de l'entitat que presideix Hornos serà restaurar totalment els tres vagons, ja que només disposen del xassís. Joaquim Hornos ha explicat, en aquest sentit, que les fustes es trobaven en molt mal estat, de manera que només van poder quedar-se amb els elements metàl·lics dels tres vagons.

Un cop acabades les obres de l'andana, el repte de l'Associació el Trenet de la Vall d'Aro serà restaurar els vagons i reproduir fidelment l'estat que tenien quan es trobaven en funcionament -l'entitat ja va dur a terme, amb èxit, la restauració de la màquina, que va ser construïda a la ciutat alemanya de Múnic el 1893-. Tothom qui vulgui podrà seguir els avenços en aquest treball ja que la recuperació es farà a l'andana.

La connexió ferroviària entre Sant Feliu i Girona es va inaugurar l'any 1892, i el tren que cobria el trajecte es coneixia com el Carrilet o el Feliuet. Va funcionar com a línia de passatgers i de mercaderies fins a l'any 1969.