Albert Bou, Antoni Vila Casas i el Cor Anselm Viola seran distingits aquest any amb la medalla del Montgrí, el màxim distintiu cívic que concedeix l'Ajuntament des del 1986 amb l'objectiu de reconèixer les persones i els col·lectius que han destacat en algun aspecte de la vida municipal. L'acte institucional de lliurament se celebrarà el dimecres 24 d'agost,en el marc de la Festa Major.

El cor Anselm Viola va néixer l'any 1977 a Torroella de Montgrí a iniciativa de mossèn Josep Quer. L'han dirigit Josep Gispert, Salvador Comalada, Josep Lluís Rabassó, Joaquim de la Cuesta, Jordi Molina, Ramon Manent i actualment Maria José Toledano. El 1986 va adoptar el nom d'Anselm Viola, cèlebre compositor torroellenc del segle XVIII, mestre de l'Escolania i Capella de Música de Montserrat. Ha actuat arreu de Catalunya i ha ofert concerts a Formentera, Hondarribia i Marsella, col·laborant amb diverses corals i orquestres. Ha impulsat la creació de nombrosos espectacles d'extraordinària qualitat. Aquest any, conjuntament amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, va impulsar amb gran èxit un projecte innovador d'àmbit nacional com és L'Empordà Canta, una trobada de corals vingudes d'arreu de Catalunya.

Albert Bou i Vilanova (Torroella de Montgrí, 1951) ha estat una persona estretament vinculada a la vida social, política i cultural del municipi. Els darrers anys de la dictadura va mantenir un ferm activisme en el creixent teixit associatiu de la vila i el seu compromís amb el municipi el va portar l'any 1979 a encapçalar la candidatura unitària que guanyaria les primeres eleccions democràtiques. Va ser doncs, el primer alcalde de la democràcia, càrrec que va ocupar fins al 1987. Ha format part de diferents entitats culturals com Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, entitat de la qual n'és president des del gener

Antoni Vila Casas (Barcelona, 1930) és un referent nacional pel seu compromís amb l'art i la cultura. Ha estat mecenes de nombroses iniciatives culturals i l'any 2000 va escollir Torroella de Montgrí per instal·lar el Museu de Fotografia Contemporània de la Fundació Vila Casas, en l'emblemàtic Palau Solterra. La Fundació Vila Casas ha esdevingut una peça fonamental en la proposta cultural que ofereix Torroella de Montgrí.