En l'era dels telèfons intel·ligents i de les xarxes socials, el debat s'ha traslladat al Facebook i al Twitter. L'oposició a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà -Independents per la Bisbal-PSC, Compromís per la Bisbal i CiU- ha demanat la convocatòria d'un ple extraordinari per discutir la gestió de l'equip de govern -ERC, la CUP i ICV-EUiA- en la crisi de la contaminació de l'aigua per herbicides.

L'oposició retreu a l'equip de govern que no comuniqués de bones a primeres aquest excés de Diuron i Terbutilazina -es va fer arran de la segona analítica que va donar concentracions superiors a les permeses-, mentre que l'alcalde, Lluís Sais (ERC), ha defensat que van seguir les recomenacions del Departament de Salut a l'hora de comunicar-ho i ha precisat que és l'Agència de Salut Pública la que declara que l'aigua «no és apta ni per beure ni per cuinar».

Però els partits polítics de la Bisbal, i alguns dels seus representants, ja han fet la seva pròpia guerra d'aigua a través de les xarxes socials -en definitiva, el missatge a través d'aquests mitjans és instantani i arriba a molta més gent que no pas la que assisteix a un ple. CiU, Compromís per la Bisbal i el socialista "scar Aparicio van carregar contra el govern per no haver informat la població de la primera anàlisi que havia detectat l'excés d'herbicides als pous del Daró i va titllar-lo d'irresponsable per jugar amb la salut dels veïns. L'alcalde els va respondre que el missatge era «mesquí i miserable» per donar a entendre que el govern havia posat en risc la salut dels bisbalencs. I l'oposició va pronunciar-se de nou en desacord amb Sais. El darrer a intervenir va ser el compte de la CUP, que va retreure a l'oposició que «hi ha coses amb les que no s'hi juga», va parlar dels «súper progres d'Unió i la dreta rància del PSC» i va concloure que «necessitem respostes d'experts, no propaganda de la decadent vella política». Avui hi ha la sessió informativa i, dijous, seguirà la guerra d'aigua al ple (segurament amb menys públic que a les xarxes).