En l´era dels telèfons intel·ligents i de les xarxes socials, el debat s´ha traslladat al Facebook i al Twitter. L´oposició a l´Ajuntament de la Bisbal d´Empordà -Independents per la Bisbal-PSC, Compromís per la Bisbal i CiU- ha demanat la convocatòria d´un ple extraordinari per discutir la gestió de l´equip de govern -ERC, la CUP i ICV-EUiA- en la crisi de la contaminació de l´aigua per herbicides.

L´oposició retreu a l´equip de govern que no comuniqués de bones a primeres aquest excés de Diuron i Terbutilazina -es va fer arran de la segona analítica que va donar concentracions superiors a les permeses-, mentre que l´alcalde, Lluís Sais (ERC), ha defensat que van seguir les recomenacions del Departament de Salut a l´hora de comunicar-ho i ha precisat que és l´Agència de Salut Pública la que declara que l´aigua «no és apta ni per beure ni per cuinar».

Però els partits polítics de la Bisbal, i alguns dels seus representants, ja han fet la seva pròpia guerra d'aigua a través de les xarxes socials -en definitiva, el missatge a través d´aquests mitjans és instantani i arriba a molta més gent que no pas la que assisteix a un ple. CiU, Compromís per la Bisbal i el socialista Òscar Aparicio van carregar contra el govern per no haver informat la població de la primera anàlisi que havia detectat l´excés d´herbicides als pous del Daró i va titllar-lo d´irresponsable per jugar amb la salut dels veïns.

L´alcalde els va respondre que el missatge era «mesquí i miserable» per donar a entendre que el govern havia posat en risc la salut dels bisbalencs. I l´oposició va pronunciar-se de nou en desacord amb Sais. El darrer a intervenir va ser el compte de la CUP, que va retreure a l´oposició que «hi ha coses amb les que no s´hi juga», va parlar dels «súper progres d´Unió i la dreta rància del PSC» i va concloure que «necessitem respostes d´experts, no propaganda de la decadent vella política». Avui hi ha la sessió informativa i, dijous, seguirà la guerra d´aigua al ple (segurament amb menys públic que a les xarxes).