Representants de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i de diverses associacions comercials i de restauració del municipi van trobar-se ahir per parlar de la situació de pànic que es va viure el dimarts de la setmana passada a Platja d'Aro arran de la flashmob que van realitzar un grup de turistes que va ser confós per un atac terrorista.

Una de les mesures que en va sortir és la de treballar l'aspecte cívic de cara als turistes que visiten la localitat. Fonts municipals van explicar que la iniciativa consistirà a difondre entre el sector turístic l'ordenança de civisme, què es pot fer i què no i quines són les que necessiten autoritzacions. L'objectiu és que els responsables dels allotjaments transmetin aquests conceptes als grups que poden estar-hi interessats.

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas de Quintana, va exposar que s'hauria de mirar de fer l'actuació que ja fa quatre anys que es desenvolupa a Blanes, «i que dóna molts bons resultats»: parlar abans de l'estiu amb els operadors turístics que porten el jovent a la localitat sobre les normes de convivència que s'han de respectar i, després, els monitors de cada grup ho transmeten als joves abans de viatjar. Boadas de Quintana també va posar sobre la taula el Saloufest, on s'envia «en origen» l'ordenança de civisme perquè el jovent sigui conscient de la regulació local i de les sancions que poden rebre si la violen. La Fecasarm aposta igualment per «reforçar la campanya en anglès» de gaudir de l'oci nocturn sense molestar.

L'aposta per la iniciativa de la mediació en l'oci nocturn és manté, però també aplicar-la en altres àmbits, com poden ser els agents cívics a la platja. Una altra mesura que es va posar sobre la taula és la voluntat de l'Ajuntament d'impulsar de cares a la tardor formació al sector turístic en temes de protecció civil perquè els responsables sàpiguen actuar en emergències.