L'onada de pànic a Platja d'Aro viscuda la nit de dimarts va tenir ahir un ampli ressò internacional i, en especial, a la premsa alemanya. D'aquest país són les monitores que estaven a càrrec de la Flashmob en el moment en què la gent va confondre el que era una simulació de persecució entre paparazzis i un famós amb un possible atemptat terrorista.

«Una Flashmob desencadena el pànic a la Costa Brava», es podia llegir en el titular de la notícia en l'edició digital del diari Bild. El mitjà cita com a fonts diversos diaris espanyols i explica que el grup havia anunciat la broma per les xarxes socials i que es va confondre amb una acció terrorista.

Per la seva part, el diari Der Tagesspiegl, encapçala la notícia informant que una Flashmob al passeig desencadena el pànic. En aquest cas, el mitjà parla d'una «broma macabra» que va generar un «pànic massiu»

El Frankfurter Allgemeine, a través del seu corresponsal a Madrid, destaca en el titular que uns turistes alemanys causen el «pànic i el terror» amb una Flashmob. En un extens article, relata la «broma» que els seus compatriotes feien en un moment en què el passeig, bars i restaurants estaven plens a vessar. Amb la por ja estesa perquè molts «van pensar immediatament en el recent atac a Niça», explica els intents de la gent per buscar refugi, el «col·lapse» a les línies d'emergència i les reaccions, entre d'altres, del president Carles Puigdemont. A més, recorda que a les turistes se'ls acusa d'un delicte d'ordre públic.