L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà va tancar ahir la contractació d'un camió cisterna perquè subministri aigua potable al municipi. La cisterna té una capacitat per a 17.000 litres d'aigua i el primer dia que anirà a la Bisbal serà dimarts que ve. A partir d'aquell dia, subministrarà aigua diàriament de dilluns a divendres fins que l'aigua de la xarxa torni a ser apta per beure i cuinar. El web de l'Ajuntament (www.labisbal.cat) ofereix la informació del recorregut que farà el camió cisterna entre les nou del matí, que començarà el repartiment a la plaça de l'Església de Sant Pol, fins a dos quarts de tres de la tarda, quan tancarà el trajecte a la plaça de la Cuixa.

El regidor de Comunicació, Josep Maria Castells (CUP), ha informat que l'empresa que ha contractat l'Ajuntament és una de Llofriu. Aquesta proximitat ha de permetre que, si és necessari, el vehicle pugui tornar si no es cobreix la demanda.

A més de l'abastament amb el camió cisterna, l'Ajuntament mantindrà el repartiment de garrafes que va començar dimecres a la tarda. Aquests punts fixos d'abastament són els dimecres a la tarda a Càritas i els divendres al matí a les Escolles Velles, a la Creu Roja. Ahir, els efectius de Protecció Civil van seguir amb aquest repartiment. El seu cap, Joan Antoni Ajenjos, va explicar que van repartir unes 140 garrafes de vuit litres de les 180 que tenien disponibles.

Finalment, el web municipal també informa que des de Torre Maria s'informarà avui, demà, i la resta de dies sobre l'operatiu de subministrament d'aigua potable. Castells ha afegit que les persones que necessitin que els portin l'aigua a casa ho podran sol·licitar en aquest contacte.

Aquest divendres van complir-se vuit dies des que l'Ajuntament va comunicar a través d'un ban que l'aigua de l'aixeta no era apta per beure ni per cuinar per excés d'herbicides. De moment, la solució urgent que s'estudia és si es pot incrementar l'aigua que prové de Fontanilles.