La delegació territorial del Govern de la Generalitat a Girona ha autoritzat la celebració de les vaquilles a Torroella de Montgrí. Els organitzadors de l'esdeveniment, la Penya San Marcos, va presentar la sol·licitud del permís dijous de la setmana passada, la qual ha estat resolta favorablement aquesta setmana en complir els requisits que s'exigeix. D'aquesta manera, els correbous podran celebrar-se el proper cap de setmana en el marc de la Festa Major de Sant Genís. D'acord amb l'alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), aquesta serà la darrera ocasió en què hi haura les vaquetes a la localitat, després que l'Ajuntament aprovés declarar «vila lliure de correbous» en el ple de maig.

L'esdeveniment tindrà lloc als jardins de Santa Clara, dissabte i diumenge, de les onze del matí a la una de la tarda, i de les sis de la tarda a les vuit del vespre. El Partit Animalista (PACMA) ja va anunciar que es presentaria als jardins de Santa Clara per manifestar-se contra els correbous.

La celebració del proper cap de setmana posarà fi a 37 anys de vaquilles a Torroella de Montgrí. I també va ser el detonant d'una moció de censura contra l'alcalde fins aquest juliol, Jordi Cordon (CDC). Malgrat la declaració de la vila lliure de correbous, Cordon va aprovar la celebració de les vaquetes d'aquest any per junta de govern i fent ús del vot de qualitat, cosa que va motivar la sortida del govern d'ERC-Junts i la posterior moció de censura que va convertir Josep Maria Rufí en el nou batlle.