L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, mitjançant la Biblioteca Mercè Rodoreda, va obrir ahir la convocatòria de la cinquena edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local al millor projecte inèdit d'investigació sobre Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, dotat amb 3.000 euros i amb la possibilitat de publicació del treball. Segons va informar ahir el consistori, les propostes per concursar -obertes a qualsevol àmbit- es podran lliurar fins al 31 d'octubre i el veredicte del jurat es farà públic durant la tercera setmana del mes de desembre. El treball final caldrà lliurar-lo just un any més tard, el desembre de 2017.

Enguany, el jurat de la convocatòria el formaran: el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Lluís Pujol; el director de la revista Gavarres, Pitu Basar; l'editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles; i com a novetat, el director de la Fundació Jordi Comas, Enric Serra. El jurat, que es reserva el dret de declarar desert el premi, pot demanar informació complementària i fer propostes per ampliar o modificar el projecte perquè sigui més operatiu. La proposta que resulti guardonada enguany prendrà el relleu al treball guanyador de la tercera edició l'any 2015: La Vall d'Aro en temps dels avis, el patrimoni enològic immoble de la Vall d'Aro, de Jaume Badia i Matas.

Els Premis de Recerca Local de Castell-Platja d'Aro han adoptat el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en record, reconeixement i homenatge a aquest empresari de l'hoteleria i la restauració amb diversos establiments al municipi, que va ocupar la presidència i/o les vicepresidències de múltiples entitats turístiques i econòmiques.