L'Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa el servei d'agents cívics, integrat per dues persones, que té com a objectiu la sensibilització de la ciutadania sobre la bona convivència i les bones pràctiques cíviques al municipi, realitzant tasques informatives i de recomanació.

Segons va informar ahir el consistori, els agents, a la vegada, faran de nexe d'unió entre els ciutadans i l'Ajuntament, recollint les demandes i aportacions que aquests puguin fer a l'administració en les matèries de les quals s'ocupen.

Els agents cívics depenen directament del regidor de Protecció Civil, Mobilitat, Via pública i civisme, Lluís Pujol, realitzant funcions de detecció de problemàtiques cíviques. En casos greus o urgents, els agents cívics contactaran telefònicament amb la Policia Local. En altres casos, documentaran les deficiències detectades, que seran derivades a les àrees municipals corresponents per a la seva resolució.

Les tasques principals dels agents cívics, que presten des del passat 10 d'agost als nuclis costaners de Calella, Llafranc i Tamariu, se centren en el control del bon ús i ordre a la via pública, detectant problemàtiques en matèria d'utilització dels contenidors de deixalles o brutícia en llocs públics, entre altres tasques. A partir del 31 d'agost es cobriran les zones de platja i al nucli urbà.