La penya Sant Marcos de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha celebrat amb normalitat les que han de ser les últimes vaquetes que autoritza l'ajuntament després que el ple aprovés una moció presentada pel partit animalista PACMA contra l'ús d'animals vius per a festes.

Cinc representants del PACMA s'han concentrat davant el recinte on fan les vaquetes per mostrar el rebuig a aquesta tradició que consideren "cruel". Han demanat entrar per gravar les condicions amb les que estan els animals però el vigilant de l'accés els hi ha "desaconsellat". És el primer cop que els organitzadors contracten seguretat privada i ho han fet, diuen, per evitar aldarulls amb els animalistes.

La penya Sant Marcos ha avançat que batallaran fins al final per intentar mantenir la festa i lamenten que es prohibeixi per "una qüestió política". "Per què es toquen només els correbous? Perquè fa olor a espanyol? Perquè no accepten que sigui una tradició a Catalunya? No ho entenc", ha dit el president de la penya, Marcos Aladid.