L'equip de govern de Begur ha informat que una de les seves prioritats és la seguretat dels vianants. Després de millorar-la a les zones de Fornells, Aiguablava i Esclanyà, ara actuarà a la urbanització Mas Gispert. L'actuació de millora urbana, segons ha aprovat ja la junta de govern, és concreta a construir un nou tram de vorera amb drenatge i enllumenat en un tram de la carretera de sa Riera. El cost de l'actuació ronda els 60.000 euros.

Ja existeix un tram de vorera, per la banda dreta, des del giratori del vial de circumval·lació del nucli de Begur fins a les cases adossades. Però després, hi ha un pas de vianants per creuar la carretera de sa Riera, i continuar baixant cap a la urbanització, però ja sense vorera. En aquest tram, entre els carrers del Mas Gispert i de Mercuri, l'Ajuntament preveu la construcció del nou tram de vorera. Aquesta tindrà una llargada de 135,62 metres i una amplada d'1,5 metres. A més, s'instal·larà enllumenat públic, tant a la nova vorera com a l'existent. En total, es posaran set punts de llum, dels quals dos aniran al tram de vorera existent i els altres cinc, al tram de nova construcció. I, al mateix temps, es millorarà l'actual sistema de drenatge de les aigües plujanes ja que actualment és deficient a la part nova. El drenatge es millorarà amb la col·locació d'un col·lector amb pous de registre i embornals. El termini d'execució del projecte és d'un mes.

Fins ara, l'Ajuntament ja ha millorat la seguretat dels vianants a Fornells i Aiguablava amb la creació d'un camí de vianants, el qual, a més, serveix per evitar l'aparcament de vehicles. En ambdós casos, el camí està delimitat amb una tanca de fusta tractada. A més, està enllestint la millora del camí de vianants de la carretera de Palafrugell, per Esclanyà, entre les entrades nord i sud. L'any 2005 es va inaugurar el tram de Begur fins a l'entrada nord. I ara s'està realitzant aquesta segona fase, que ja s'ha executat fins a la zona del supermercat i el càmping. Passada la temporada estival es farà el darrer tram, fins a l'entrada sud.