La Palamós Lan Party, una veritable festa, oberta a tothom, dedicada a donar a conèixer, aprendre i gaudir de la nova tecnologia començarà el proper dijous 1 de setembre i s'allargarà fins al diumenge 4. L'activitat és organitzada per l'entitat Palamós Tecnofan i el Departament de Joventut de l'Ajuntament de Palamós i tindrà lloc a la Nau polivalent dels «50 metres».

En aquest equipament municipal l'organització ha previst quinze grans espais. La zona Lan, un dels tradicionals atractius d'aquest tipus d'acte i on els participants podran trobar taules, cadires i connexions Ethernet per poder jugar en xarxa. També tindrà zones per als diferents tipus de campionats: League of Legends, Rocket league i FIFA16. Amb una inscripció prèvia els participants d'aquests tornejos tindran la possibilitat d'aconseguir fins a 1.300 euros en premis repartits per als primers classificats de cada categoria. Però també hi haurà una zona per fer tallers de còmic, la zona de conferències i la Zona Retro.

També destaca la zona de tallers i conferències, un espai destinat a potenciar la vessant formativa i educativa del món tecnològic amb la participació de destacats experts en els seus camps (Educació 3.0, Scratch, la Realitat Virtuals entre d'altres) i els tallers per aproximar-se a l'ús d'Scratch, còmic, origami, Tinytap o tallers de control parental dirigits a pares. Tots els cursos i conferències seran gratuïts i oberts a tothom.

La Palamós Lan Party també tindrà un apartat destinat a l'anomenat Museu Retro, en el qual es podrà trobar una mostra de diverses màquines Arcade restaurades per l'entitat Palamós Tecnofan i altres màquines d'època posades al dia per tal que petits i grans puguin gaudir-les. Les persones que ho desitgin podran fer un viatge en el temps i jugar de manera totalment gratuïta amb videojocs populars dels vuitanta.