El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en servei avui 12 expedicions directes en dies laborables del bus exprés que comunica Girona amb Platja d'Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Palamós i Palafrugell. Aquest bus ràpid es va posar en marxa el mes de juliol passat amb una primera fase de reforç del servei els caps de setmana i festius de juliol i agost amb vuit noves expedicions. A partir d'avui es completa la implantació de la nova línia exprés.cat amb servei els dies laborables.

Els horaris del bus exprés s'han coordinat amb els del servei interurbà actual de forma que es disposarà d'un total de 34 expedicions diàries (17 anades i 17 tornades) entre Palamós i Girona entre setmana que cobreixen tota la franja horària, ha informat el Departament. La demanda anual d'aquest corredor és de 496.000 usuaris i es preveu consolidar un increment de viatgers del 15% amb la nova oferta.

El servei exprés suposa una millora substancial en la velocitat comercial, amb una reducció del temps del viatge de fins a 22 minuts en el trajecte fins a Palafrugell. Els nous busos circulen directament, sense parades, entre Girona i Platja d'Aro.

Mobilitat obligada i d'oci

La línia Girona-Palamós-Palafrugell ofereix més freqüència a les hores punta i un servei més ràpid. Això permet atendre tant la demanda de mobilitat obligada els dies feiners, especialment d'universitaris, ja que comunica directament amb la Universitat de Girona (té parada al Campus de Montilivi), com també la vinculada a l'oci, amb una important millora del servei els caps de setmana per accedir a la zona turística del Baix Empordà, ha exposat el Departament.

Amb el nou bus exprés es posa en funcionament, també a partir d'avui, un nou abonament multiviatge T-10/120 que serà vàlid per a les expedicions exprés i la resta de serveis. El preu de la targeta serà de 40 euros, cosa que suposa una reducció de fins al 57% respecte al preu actual del bitllet de Girona a Palafrugell, i del 38% sobre el preu actual de Palamós a Girona, han afegit les fonts.