Veïns i visitants van poder gaudir ahir de l'ermita de Sant Ramon de Begur, ja que és l'únic dia de l'any que s'obre al públic, coincidint amb la festivitat del sant. L'obertura al públic al matí va fer-se després de l'ofici solemne, a càrrec del rector del poble i que va aplegar una trentena de persones. A la tarda, l'edifici religiós es va mantenir obert durant l'audició de sardanes a càrrec de la cobla Baix Empordà de Palamós.

A l'interior del temple, molt petit, es pot veure la Pietat, acompanyada de Sant Ramon i Sant Roc. També hi ha una pedra que recorda la reconstrucció, l'any 1951, de l'ermita, que era d'estil barroca i va ser destruïda l'any 1937, durant la Guerra Civil espanyola. La reconstrucció va ser possible gràcies a una donació de Maria Lladó, vídua de l'indià Josep Pi i Carreras. L'única innovació amb la reconstrucció va ser el pòrtic de l'entrada.

Anteriorment, a part de la diada de Sant Ramon, el recinte religiós s'obria el diumenge de Rams, per a la benedicció de les palmes, però ja es va deixar de fer fa un parell d'anys.