L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, sempre ha manifestat que els serveis tècnics municipals miren amb lupa les obres del xalet que s'està construint a sobre de la cala del Golfet, el qual ha motivat la creació d'una plataforma opositora. La setmana passada, el batlle va decretar la suspensió de la llicència d'obres per diferències entre el projecte al qual es va atorgar el permís i el que s'estava executant. Fernández ha exposat que es va fer un requeriment als promotors de l'habitatge perquè retallessin part d'un forjat que excedeix el que hi havia en el projecte.

L'Ajuntament va desestimar les al·legacions que va presentar la propietat al requeriment, de manera que per obligar-la a presentar una solució que satisfaci els serveis tècnics i s'adeqüi al projecte que es va aprovar, l'alcalde ha dictaminat la suspensió de la llicència d'obres. El regidor d'Urbanisme, Xavier Rangel, ha exposat que del 15 de juny al 15 de setembre hi ha la suspensió temporal de les obres al municipi.

Davant la proximitat de la data perquè els treballs pugui reprendre's, l'alcalde ha decidit la suspensió de l'autorització, de manera que fins que no aportin les esmenes necessàries, les obres no podran seguir. «Ens han de portar la documentació i els plànols amb les esmenes que els hem demanat», ha afirmat Rangel. El regidor d'Urbanisme ha comentat que la suspensió d'una llicència d'obres no és excepcional, però tampoc es tracta d'una mesura que l'Ajuntament hagi de prendre amb assiduïtat.

En el ple del juny passat, l'alcalde va informar que els promotors ja havien enderrocat una part petita de l'edificació que també superava el que determinava la llicència d'obres. Aleshores, l'Ajuntament ja va advertir els promotors que els aturaria les obres.