Els excessos de velocitat dels vehicles que creuen la travessera de Llofriu ja seran sancionats si ho detecten els radars. L'Ajuntament de Palafrugell va confirmar que, després d'un període de prova, ahir començaven a aplicar-se les sancions que es registrin. Els detectors de velocitat van entrar en servei el 6 d'agost passat en període de proves i, en 18 dies de funcionament, ja havien detectat 977 vehicles que circulaven per la travessera superant la velocitat permesa, que és de 50 quilòmetres per hora.

En el període de prova, els radars van identificar els vehicles que superaven el límit, de manera que la Policia Local va esbrinar qui n'era el propietari de cadascun d'aquests per advertir-los per carta de la infracció comesa, sense sanció en aquests casos. Fins al dimecres, la velocitat més elevada registrada van ser 109,6 quilòmetres per hora.

La instal·lació de radars convencionals substitueix el sistema anterior per controlar la velocitat a la travessera: una càmera detectava la velocitat dels vehicles i, si superaven el límit, el semàfor es posava en vermell. Aleshores, se sancionava els vehicles que se saltaven el vermell. No obstant això, l'Ajuntament va detectar problemes a l'hora de retratar els vehicles, de manera que va desestimar el sistema. De fet, va anul·lar d'ofici les 4.788 sancions imposades -i no pagades- i va oferir el retorn dels diners de les 2.020 que havien estat abonades.