La tràgica notícia de la mort de la veïna de Palafrugell se suma en un estiu amb tràgiques notícies d'excursionistes gironins que han perdut la vida fora de Catalunya. El 25 de juny, un jove banyolí va perdre la vida fent alpinisme a França. Joan Romans intentava pujar el Canigó amb la seva xicota i va caure per la part sud de la muntanya. Van ser dues persones que anaven darrere de Romans i la seva xicota, segons va descriure el diari L'Independant llavors, que van donar l'alerta. A causa de les adverses condicions meteorològiques a la zona, el cos sense vida de Romans no va poder ser rescatat fins dissabte a la tarda.

Una noia de Blanes de 25 anys va morir el 5 de juny per la crescuda d'un riu a la zona de Gurp, al municipi de Talarn. La noia formava part d'un grup de persones que s'havien desplaçat a la zona per practicar-hi barranquisme. La jove, que residia amb la seva mare a Blanes, era una habitual en les activitats desenvolupades pel Club d'Esquí La Selva.

A Catalunya, l'abril de l'any passat un excursionista també va morir i la seva acompanyant ferida greu després de patir una caiguda al Puigmal, en el terme de Queralbs. L'accident, però, va tenir lloc l'1 d'abril, el dia abans quan hi van arribar els equips de rescat, ja era massa tard. L'home, un veí de Castellbisbal de 51 anys estava mort en caure muntanya avall. L'acompanyant va ingressar greu a l'hospital de Campdevànol.