Sant Feliu de Guíxols preveu que s'iniciï el curs 2016-2017 amb 174 nens i nenes que cursin el primer cicle d'educació infantil (P0, P1 i P2), 675 el segon cicle d'educació infantil (P3, P4 i P5), 1.392 l'educació primària (de 1r a 6è) i 901 l'educació secundària obligatòria (de 1r a 4t d'ESO). Perquè puguin començar el curs en les millors condicions possibles, l'Ajuntament ganxó ha fet obres de millora a les escoles.

Tot i això, el regidor d'Educació Josep Ramon Llobet ha mostrat la seva preocupació per l'Institut Sant Elm, el qual es troba amb limitacions -sobretot d'espai- que dificulten el desenvolupament del seu projecte educatiu amb les condicions més òptimes. Fonts municipals han informat que fa anys que es treballa des de la ciutat ganxona per aconseguir-li un nou espai.

Així, la voluntat del govern local és construir un equipament que respongui a les exigències i necessitats del segle XXI. Per aquest motiu l'Ajuntament de Sant Feliu negocia amb el Departament d'Ensenyament per tal que es construeixi un nou institut, un cop la ciutat hagi cedit a la Generalitat un terreny per construir-lo.