El portaveu del grup municipal de CiU a Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, ha retret a l'alcalde, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), que hagi denegat el pagament als quatre regidors convergents de la darrera junta de govern que van celebrar, el passat 28 de juliol. Cordon ha explicat que va ser una junta de govern extraordinària que va convocar el secretari perquè els regidors de CiU aprovessin les darreres actes del seu govern -el 28 de juliol, CiU ja estava a l'oposició després de la moció de censura a Cordon-. Rufí ha comentat que ell ha seguit les indicacions dels serveis jurídics i no ha volgut entrar més en el tema ja que entén que es tracta d'un tema administratiu que no mereix més rellevància.

El cartipàs municipal estableix que els regidors cobraran 366 euros per assistir a les juntes de govern local -el mateix import que per assistir a les sessions de ple-. ?I detalla que les sessions de les comissions informatives, la Comissió Especial de Comptes, plens extraordinaris i la junta de govern de l'Organisme Autònom de Can Quintana no seran remunerades.

Cordon recorda aquestes precisions per rebatre la carta firmada per l'alcalde on denega el pagament per l'assistència dels quatre regidors de CiU a la junta de govern extraordinària, a la qual no hi va prendre part ningú més.

En la carta de Rufí de resposta a la sol·licitud de Cordon per cobrar l'assistència, el batlle argumenta: «Atès que el cartipàs no estableix que les sessions extraordinàries de la junta de govern siguin de pagament, i que per totes les sessions extraordinàries de tots els òrgans d'aquest Ajuntament no s'han pagat indemnitzacions, amb la qual cosa l'Ajuntament ha seguit un precedent administratiu que fa que no procedeixi el cobrament sol·licitat». El portaveu de CiU entén que haurien de cobrar la presència a aquella junta de govern ja que en el cartipàs no s'especifica que les extraordinàries no s'abonaran -com sí que ho detalla dels plens-.

D'altra banda, Cordon ha afegit que la zona esportiva està «aturada» a l'espera d'un acord de l'Ajuntament amb els propietaris del Mas Déu per veure com fan front al vial que s'hi ha d'obrir. El regidor d'Urbanisme, Jordi Colomí (UPM), ha exposat que els propietaris han de pagar el vial, però l'Ajuntament avançarà els diners. El que queda és acordar amb els veïns com els tornen a l'Ajuntament. Colomí ha afegit que la previsió per l'any que ve és construir el camp d'esports i iniciar el pavelló.