La nova edició del festival internacional de jazz Costa del Jazz arribarà a Sant Antoni de Calonge els pròxims dies 9 i 10 de setembre.

Organitzat per Kolosova Art Steps i Mas Falet, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calonge, aquest festival itinerant celebrarà la seva quinzena edició després d'haver passat per llocs com Finlàndia, Polònia i Rússia. En aquesta edició El Mas Falet i el Collet seran els escenaris que acolliran concerts d'artistes de renom internacional del món del jazz, com Eric Marienthal, Andrzej Jagodzinski, Brian Bromberg o el Quartet de Aleksey Kolosova & Ken Peplowsky.

També hi tindran cabuda els nous talents, amb l'actuació dels guanyadors del concurs de referència internacional «Big Sky 2016», Andrei Konstantinov, Erik Leuthaeuser i Lajos Toth Trio. Entre els músics de renom hi ha Eric Marienthal, saxofonista guanyador de dos premis Grammy i que ha actuat amb Elton John, Barbara Streisand, Billy Joel i Stevie Wonder.

Tocarà el 9 de setembre al Mas Falet amb Andrzej Jagodzinski, un dels millors pianistes de Polònia i un indispensable dels festivals internacionals de jazz com el Jazz in Europe-Paris o l'Istanbul International Festival, entre d'altres. Jagodzinski també és guanyador de la medalla de bronze «Gloria Artis» pels seus mèrits en l'àmbit cultural a Polònia.

Músics del jazz modern

El 10 de setembre els concerts se celebraran al parc del Collet, a càrrec del Quartet Aleksey Kolosova & Ken Peplowski i Brian Bromberg. Aleksey Kolosova és un jazzista rus, compositor i autor de renom de blues, que ha arribat a gravar un àlbum amb el reconegut jazzista Micha Urbaniak, i la seva música es pot escoltar en diferents pel·lícules russes. També és autor i organitzador de diversos projectes d'art, entre ells el del festival Costa del Jazz, on actuarà amb Ken Peplowski com a convidat d'honor, el famós clarinetista que ha col·laborat amb artistes com Madonna, Woody Allen, Benny Goodman i Peggy Lee, i és també guanyador del premi «Stachmo Award» per la seva singularitat i llarga contribució al jazz.

Brian Bromberg és un dels músics més significatius del jazz modern. Ha treballat amb Kenny G, Steven Tyler i Andrea Bocelli i la seva guitarra es pot escoltar en pel·lícules com La dona del predicador, amb Whitney Houston, o Caça de bruixes, amb Robert De Niro. Les entrades es poden comprar en línia al web de Ticketmaster o al web del festival.