Les obres del Guíxols Arena, l'espai que ha d'acollir concerts de gran format, ja han finalitzat i l'equipament serà inaugurat el cap de setmana del 17 i 18 de setembre amb una festa oberta a tothom. Així ho va anunciar ahir l'alcalde, Carles Motas, durant la presentació d'aquest nou equipament, acompanyat de diferents regidors ganxons.

Situat darrere de l'institut Sant Feliu, a Vilartagues, el Guíxols Arena és un gran equipament de 9.723 metres quadrats, amb capacitat per a unes 8.000 persones i amb una graderia fixa de 3 metres d'alçària per a uns 1.500 espectadors que acollirà espectacles musicals de gran format -com el festival de la Porta Ferrada- però també altres actes cívics, culturals, esportius o socials.

Les obres, que van començar el passat mes d'abril, van consistir a arranjar el desnivell existent amb la construcció d'una graderia; incorporar un sistema de drenatge d'aigua, construir dues pistes polivalents obertes i instal·lar 152 places d'aparcaments. «És la inversió més gran que fa enguany l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a Vilartagues», va valorar Motas qui va afegir que aquest equipament «ha d'anar més enllà de la mateixa ciutat», ja que pot donar servei a Sant Feliu a les poblacions del voltant, en tenir un espai condicionat per a usos esportius, d'aparcament, de concerts i altres activitats. L'obra ha comptat amb un pressupost de 420.000 euros, que preveu, en fases posteriors, tasques de jardineria.

Respecte a la festa d'inauguració, se celebrarà el cap de setmana del 17 i 18 de setembre, tindrà una desena d'activitats i serà un acte obert a tothom i gratuït. Així, segons va informar ahir el consistori, el dissabte 17 de setembre, hi haurà una cercavila amb Percussió Ganxona; Castells, amb la Colla castellera de Santa Cristina; concerts a càrrec del grup local Quercus i l'Orquestra Plateria; diables i un espectacle piromusical amb una peça de música composta per a l'ocasió.

Pel que fa a diumenge 18 de setembre, es farà una Festa Holi, a les sis de la tarda amb pols de colors i animació, organitzada pel Consell de Joves i el CE Montclar.