La reivindicada escola bressol Mar i Cel de l'Estartit va ser inaugurada ahir al matí, i començarà a funcionar demà coincidint amb l'inici del curs escolar 2016-2017. Aquesta nova escola havia estat molt reclamada pels veïns a causa de les deficiències que tenia la que va funcionar durant més de tres dècades al carrer de les Escoles, concretament en els edificis que, anteriorment, havien estat l'escola Portitxol. Un edifici que, segons l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, havia quedat "totalment desfasat i presentava importants mancances, tant d'usabilitat com de seguretat" i que a més, es trobava emplaçat en un punt del nucli urbà amb "un accés molt complicat".

L'acte d'inauguració de la nova escola bressol va començar a dos quarts de dotze del migdia amb una jornada de portes obertes, en la qual diverses famílies i alguns veïns de la localitat van poder visitar les noves instal·lacions. Més tard, la directora de l'escola bressol, Laia Martí, va introduir la cerimònia d'inauguració d'aquest equipament de titularitat municipal que gestiona l'empresa Suara Cooperativa. Tot seguit hi van intervenir el president de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit (EMD), Genís Dalmau i l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí. Tots dos es van mostrar molt satisfets per l'estrena d'un equipament bàsic per a la població, que posa "punt i final a la precarietat de l'anterior instal·lació" i que s'emplaça en una "potent i cèntrica zona d'equipaments, al servei del benestar i la qualitat de vida de la població" va destacar el batlle torroellenc. Rufí també va agrair l'esforç fet tant pels voluntaris com pels treballadors de Suara Cooperativa i pels voluntaris que els darrers dies, van realitzar el trasllat del centre vell al nou. "L'escola bressol Mar i Cel, que es va posar en marxa fa 35 anys, va ser la primera del municipi" va recordar l'alcalde. En acabar els parlaments va continuar la jornada de portes obertes i els més petits es van poder divertir amb l'espectacle d'animació infantil Moixaines, a càrrec de Jaume Barri.

El nou equipament s'ha construït en els terrenys adjacents al pavelló polivalent, en un solar de propietat municipal situat a la cantonada entre el carrer Eivissa i el Guillem de Montgrí, emmarcat en un eix d'equipaments format per l'escola Portitxol, la sala polivalent i el futur consultori mèdic, que encara la recta final abans de la seva estrena.

Alumnes d'entre 0 i 3 anys

La construcció de la nova escola bressol es va iniciar el maig de 2015 i ha tingut un cost del voltant d'un milió d'euros, que ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. El nou equipament, disposa d'una aula de P0, amb capacitat per a 8 alumnes; dues de P1, per a 13 alumnes; i una de P2, per a 20 alumnes. A més, també té un menjador, un dormitori i tots els espais complementaris que estableix la normativa. Té capacitat per a 41 alumnes i es podrà ampliar en un futur, si les necessitats ho requereixen. "De moment, hi ha 28 infants inscrits, però creiem que amb la nova oferta, que la fa més accessible, s'aniran incorporant la resta de criatures" va precisar Dalmau.

L'actuació es va complementar a l'exterior amb la col·locació de tanques de seguretat entre les voreres i la calçada i la pintada i senyalització d'una zona d'estacionament temporal per als pares i usuaris del consultori.