Els Mossos d'Esquadra van decomissar, en dos dies, un total de 281 plantes de marihuana de dues plantacions de la Bisbal d'Empordà i Fontanilles i van detenir el propietari d'una d'elles, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Segons va informar ahir Mossos, els fets es van produir el 6 de setembre, quan els agents van tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana a l'interior d'uns camps de blat de moro a Fontanilles. Un cop allà, els agents van localitzar en tres camps adjacents un total de 249 plantes en estat de màxima floració i amb una alçada de més de 2,5 metres. Per tal que les plantes no arribessin al mercat, la policia va creure convenient procedir a la seva recol·lecció i posterior destrucció. No se'n va localitzar el propietari i la investigació segueix oberta.

D'altra banda, el dia següent, 7 de setembre, els agents van localitzar en un hort d'un habitatge de la població de la Bisbal, un total de 32 plantes de marihuana. Amb la col·laboració de la Policia Local van localitzar el propietari, un home de 47 anys i veí del municipi, que va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. El detingut va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de la Bisbal el dia següent, 8 de setembre, que va decretar la seva llibertat. Així, en total, els agents van decomissar 281 plantes de marihuana en dos dies.

De moment, els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació per localitzar el propietari dels camps a Fontanilles on hi havia les 249 plantes de marihuana enmig de la plantació de blat de moro.