Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 10 de setembre, tres joves, un d'ells menors d'edat, com a presumptes autors d'un robatori en una casa i en un vehicle. Segons va informar ahir la policia catalana, el passat dia 4, els mossos van tenir coneixement que uns lladres havien sostret diverses joies valorades en 6.800 euros, targetes, llibretes de banc i documentació del portamaletes d'un vehicle estacionat en un carrer de la Bisbal.

A prop dels fets, familiars de la víctima van localitzar documentació personal d'un dels possibles autors del robatori i la investigació va concloure el passat 10 de setembre amb la detenció de tres joves com a presumptes autors del robatori. Un dels detinguts és un menor d'edat i els altres tenen 18 i 20 anys, tots són de nacionalitat marroquina i veïns de la Bisbal d'Empordà. A dos d'ells també se'ls relaciona amb un robatori interior de domicili.

En el moment de la detenció del menor, el jove no es va sorprendre de l'aparició de la policia i fins i tot va comentar que sabia que venien a detenir-lo pel robatori d'unes joies en un domicili. Arran aquesta informació, la patrulla va saber que el mateix dia aquest jove, juntament amb un altre dels detinguts, havien forçat la finestra d'un domicili de la Bisbal i havien sostret joies d'una calaixera. El mateix dia, els agents van recuperar part de les joies sostretes que els lladres havien amagat en un geriàtric de la mateixa població.

La víctima del domicili violentat va comentar que el passat 4 de setembre, mentre es trobava endormiscada de la migdiada, va adonar-se que tenia tots els calaixos de la calaixera de la seva habitació oberts i remenats i va trobar a faltar diverses joies de poc valor.

La dona no havia presentat encara la denúncia a causa de la seva poca mobilitat i la seva avançada edat. El detingut menor d'edat va ser lliurat als seus tutors legals, a l'espera de ser citat per la Fiscalia de Menors. Els detinguts majors d'edats van passar el dia 11 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el qual va decretar la seva llibertat.