La Junta de Govern Local de Sant Feliu de Guíxols va aprovar de manera inicial, el passat 23 d'agost, el Pla de Millora Urbana de Sector SMU-37 Rius i Calvet, que ha de regularitzar i concretar la normativa de construcció per a les futures edificacions que s'hi vulguin alçar. «Després de passar per un període d'exposició pública perquè es puguin presentar al·legacions o suggeriments, el pla haurà de ser aprovat per ple i si prospera, també per Urbanisme de Girona» va explicar ahir el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs.

L'edil ganxó va recordar que en aquest sector algunes edificacions -les ubicades darrere el Palm Beach- es troben dins la zona de protecció de 20 metres que la Llei de Costes estableix que ha d'existir entre un edifici i la costa.

Justament per aquest motiu, el 2007 es va decretar la suspensió de noves llicències d'obres fins que tramités i regularitzes un nou pla de millora urbana. «El pla que estem treballant ha de permetre desencallar aquesta zona -que va de l'Avinguda President Josep Irla fins a la pujada de Sant Elm- aportant una normativa del que s'hi podrà o no fer de cara al futur» va explicar el regidor ganxó qui va remarcar que aquest sector «no estava regulat i ara, estem arreglant el desastre».

En aquest sentit, Saballs va lamentar l'aspecte actual que presenta la zona. «Durant anys, els diferents propietaris no hi han pogut actuar ni tan sols per fer millores, i s'ha anat abandonant i això és el primer que veu la gent quan entra al centre del poble», va subratllar el regidor d'Urbanisme qui va recordar que dins aquest espai s'hi troben locals icònics de la localitat com el bar La Mura, El Canari o l'antiga discoteca Palm Beach. «La concessió d'aquest local que té el privat amb Costes acaba el 2018» va dir l'edil de Sant Feliu qui va afegir que, per tant, «és un cas a part».

Respecte a les cases de darrere d'aquest edifici, afectades per la Llei de Costes, Saballs va voler puntualitzar que «no s'obligarà ningú a tirar-les a terra» i menys, tenint en compte la situació de crisi econòmica que afecta el país.

D'altra banda, el regidor d'urbanisme va avançar que està previst que el 2017, es desenvolupi «una gran obra» a la zona del Garbí (a la sortida de la riera), que serà una iniciativa pública i que canviarà l'aspecte d'aquella la zona marítima.