La creació d'un parc d'aventura en una finca de 2,6 hectàrees a la Fosca, molt a prop del càmping King's, pot materialitzar-se abans del proper estiu. L'Ajuntament de Palamós tot just ha aprovat una pla especial per autoritzar la creació d'aquest negoci en un sòl que és no urbanitzable perqué el parc d'aventura té un impacte ambiental relativament baix i «es un nou element de lleure relacionat amb la voluntat que tenim de promocionar el nostre entorn natural i patrimonial», segons va manifestar ahir el regidor d'Urbanisme, Jordi Pallí (CDC).

La proposta està promoguda per la promotora Surfbasum SL, segons indica la ràdio municipal, i preveu ocupar 26.700 metres quadrats del càmping King's i situats al nord d'aquest. La idea passa per muntar circuits aeris amb tirolines i cordes damunt dels arbres, un servei de bar i una àrea de pícnic. En total, hi hauria sis tipus de circuits diferents, dos d'infantils i quatre d'adults, amb diferents nivells de dificultat.

En principi, la construcció d'aquest parc d'aventures no implicaria modificacions en el terreny perquè tot el material va ancorat als arbres i no són necessaris moviments de terra ni pavimentacions.

La idea amb què treballa la promotora és poder tenir enllestit el camp d'aventura abans de la Setmana Santa de 2017. En principi, només estarà obert a jornada completa durant els mesos turístics encara que la resta de l'any obrirà els caps de setmana. Les xifres de visitants amb què compta la promotora són la recepció de 6.000 usuaris el primer any de funcionament i augmentar a 10.000 a partir del tercer.