La patronal de l'oci nocturn (Fecasarm) va presentar ahir al Jutjat d'Instrucció número 3 de Sant Feliu de Guíxols les al·legacions contra la petició d'arxiu del cas de la flashmob de l'estampida sol·licitada per la defensa de les cinc monitores investigades per desordres públics, danys i lesions. Considera la Fecasarm que resulta «improcedent» decretar l'arxiu de les actuacions perquè el procediment es troba «en una fase molt inicial» en la qual no s'han escoltat totes les persones perjudicades per l'estampida humana del 2 d'agost.

En el seu escrit d'al·legacions, interpreta la patronal de l'oci nocturn que les cinc monitores tenien «una claríssima voluntat» d'alterar «la pau social del municipi i de la gent que passejava tranquil·lament» perquè van fer córrer un grup de tres-centes persones d'un local a un altre «simulant que hi havia una persona famosa o que s'havia produït un fet excepcional», una categoria que consideren «temerària».

Un altre dels aspectes exposats en l'escrit presentat són les lesions i els danys patits per alguns dels perjudicats durant l'estampida humana, algunes de les quals aporten documentalment. Al mateix temps, remarquen que encara hi ha «moltes persones afectades» que no han tingut temps a comparèixer en el procediment «ni d'acreditar els danys patits», la qual cosa fa «totalment precipitat que es procedeixi en aquesta fase tan inicial del procediment a l'arxiu d'actuacions».

La Fecasarm pretén que se segueixi amb la investigació judicial per mesurar les conseqüències «de la temerària acció impulsada per les cinc persones encausades, si la aquesta va afectar més persones i empreses i en quin grau».

En el seu escrit d'al·legacions, la Fecasarm esmenta el que ha repetit des d'un principi sobre la possibilitat de preveure aquest resultat tota vegada que l'acció organitzada per les cinc investigades estava integrada per tres-centes persones, «en una època de màxima ocupació en una localitat turística, i això en ple estat d'alerta 4 per amenaça terrorista i, per tant, en el pitjor escenari o l'escenari menys indicat per crear una situació de pànic o simular que s'havia produït un fet excepcional».

El jutge s'ha de pronunciar en els propers dies.