01 de octubre de 2016
01.10.2016

El creuer «Saga Sapphire» estrena escala al port de Palamós

El gerent de Ports de la Generalitat anuncia que la previsió per l'any que ve és que hi hagi més de 40 parades de bucs amb turistes

03.10.2016 | 07:15
El creuer, al port de Palamós aquest divendres.

El port de Palamós va rebre ahir per primer cop el creuer Saga Sapphire amb 600 turistes britànics que durant nou hores van visitar la vila i diversos indrets de les comarques de Girona. L'arribada d'aquest vaixell posa en valor la fidelització de les companyies de creuers pels ports de la costa gironina, ja que Saga ha visitat Palamós amb tota la seva flota, com ho han fet les navilieres Thomson i Seabourn, va destacar el Departament de Territori i Sostenibilitat, per qui l'aposta d'aquestes companyies per la Costa Brava dóna impuls al turisme de creuer i ajuda a dinamitzar econòmicament el territori.
El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, va subratllar «que s'ha d'impulsar el creixement de l'activitat creuerística fidelitzant companyies i captant noves línies sempre en el marc d'un creixement sostenible». Gómez, que anava acompanyat de l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, va afegir que «amb l'arribada del Saga Sapphire gairebé tota la flota de Saga ha visitat el port de Palamós, aquest és un exemple de fidelització».

Un creuer d'estil anglès
En tractar-se d'una escala inaugural, el gerent, amb l'alcalde de Palamós i el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera, entre d'altres autoritats, va lliurar la mètopa portuària al capità del Saga Sapphire amb motiu de la seva primera escala a l'enclavament baixempordanès. Així mateix, els responsables de la resta d'institucions li van donar obsequis del territori. Aquesta també és la primera mètopa que Gómez lliura a un creuer.
El creuer Saga Sapphire, d'estil anglès clàssic, viatja amb 600 passatgers, majoritàriament britànics, i 432 tripulants. El creuer va arribar a les nou del matí procedent del port de València i a les sis de la tarda va salpar cap al port francès de Sanary-sur-Mer. Els passatgers van visitar la vila i altres indrets de la demarcació com el castell Gala-Dalí a Púbol, el Museu Dalí a Figueres, Girona, Calella de Palafrugell i Empúries.
El vaixell està fent una ruta de 15 dies per l'oceà Atlàntic i la mar Mediterrània. El 23 de setembre va salpar del port de Southampton (Regne Unit), continuant l'itinerari pel Ferrol, Màlaga, València i Palamós, seguint per la Costa Blava francesa a Sanary-sur-Mer, fins arribar als ports italians de Livorno, Civitavecchia, Nàpols, Brindisi i Venècia, on finalitzarà el seu viatge, el proper 8 d'octubre.
Pel que fa a les característiques tècniques, el Saga Sapphire, de bandera maltesa, té una eslora de 200 metres, una mànega de 28,6 metres, un calat de 8,4 metres i un registre brut de 37.049 tones.
Els ports de Palamós i Roses i les seves destinacions van participar la setmana passada a la Seatrade Cruise Med, la fira de creuers més rellevant d'Europa, amb la marca Costa Brava Cruise Ports, amb la qual s'han fet diverses accions comercials per promoure l'activitat de creuers.

Més de 40 escales el 2017
Una de les trobades d'aquest fòrum es va fer amb Saga Cruise Shipping, una naviliera que coneix perfectament els ports gironins de creuers. Segons va dir Gómez, «els responsables de la companyia Saga van mostrar la seva satisfacció amb els ports de Palamós i Roses, els serveis i l'oferta del territori, i ens van avançar que apostaran per aquests ports l'any 2018». Pel que fa a la temporada vinent, el gerent va assegurar que «si es compleixen les previsions, el port de Palamós acollirà el 2017 més de 40 escales, la qual cosa representaria una fita històrica».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook