Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van salvar la vida a un turista francès que havia patit una aturada cardiorespiratòria en un hotel de la localitat de Platja d'Aro i al qual van practicar les maniobres de reanimació. El succés va tenir lloc el passat 13 de setembre i l'home, que va sobreviure, va estar ingressat a l'hospital Josep Trueta de Girona fins al dissabte de la setmana passada, han informat fonts de la policia catalana.

El fet va tenir lloc el passat 13 de setembre, a quarts d'una del migdia, quan els mossos van tenir coneixement que una persona tenia un trau al cap i es trobava estirada a terra a l'aparcament d'un hotel de la població de Platja d'Aro, han relatat les fonts dels Mossos d'Esquadra.

Arran de l'avís, una patrulla es va mobilitzar i ràpidament va arribar a l'aparcament de l'establiment hoteler. Allí, els agents van constatar que l'home no patia una ferida lleu, sinó que es tractava d'una persona d'edat avançada que es trobava a terra possiblement per una parada cardiorespiratòria. Els agents van comprovar que l'home estava en estat cianòtic i que no tenia constants vitals, han afegit les fonts policials.

Davant de la situació en què es trobava l'home, els agents presents a l'aparcament van realitzar les primeres maniobres de reanimació manual amb el massatge cardíac que es va prolongar quatre minuts, han explicat les fonts. Un cop van arribar els serveis mèdics, aquests es van fer càrrec de l'actuació i van continuar realitzant la reanimació durant 15 minuts més fins que van aconseguir remuntar-lo.

Un cop estabilitzat, l'home va ser traslladat en helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona, on hi va estar fins al dissabte passat, quan va rebre l'alta i va poder tornar al seu país d'origen. Segons els facultatius, la ràpida intervenció dels agents va ser determinant per salvar la vida al turista francès, han conclòs les fonts.