Diverses comunitats de veïns de la Bisbal d'Empordà s'han trobat que en els seus comptes corrents no hi ha els diners que pertocaven. El responsable de l'empresa Finques la Bisbal, Daniel Utrera, confirma el fet i assegura que tot es deu a una "mala gestió i descoordinació total i absoluta" d'una extreballadora de l'empresa. Es tracta de la que fins fa poc era la seva dona.

Aquest fet ha provocat que moltes comunitats de veïns de la capital del Baix Empordà hagin hagut de buscar solucions a la situació. Algunes d'elles no només han trobat que els falten diners sinó que fins i tot els reclamen factures que ja haurien d'estar abonades i que l'empresa administradora no hauria tramitat correctament.

Per això, algunes comunitats han decidit canviar d'empresa, mentre que altres s'hi mantenen, com ha explicat el mateix Utrera a aquest diari. L'administrador de la societat porta dies reunint-se amb propietaris i veïns perquè, segons assegura, ell dóna "la cara perfectament i assumeixo la meva responsabilitat com a empresa i la responsabilitat civil que cap a mi deriva perquè sóc el màxim responsable".

Aquesta situació podria afectar una vuitantena de comunitats que tenia en cartera a la ciutat. Tot i això, Utrera diu que el que ara s'ha de fer és "analitzar amb calma el problema" i assegura que encara no sap exactament quin és l'abast del forat econòmic que se'n pot derivar. L'administrador afegeix que per conèixer-lo cal que cadascuna de les comunitats faci "la seva auditoria individualitzada i això suposa molta feina".

Aquest fet està afectant molts veïns de la Bisbal d'Empordà i moltes comunitats han optat per canviar de gestoria. Algunes d'aquestes empreses, consultades per aquest diari, diuen que han de mirar cas per cas i, sobretot, reunir-se amb els afectats.

En escales de blocs de pisos de la Bisbal aquests dies es poden veure cartells on es recorda que en breu se celebrarà una reunió per tractar el problema. Alguns veïns destaquen que es troben amb deutes no sols de factures sinó també de serveis de manteniment.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Bisbal estan al cas dels fets i resten a l'espera de rebre una denúncia, que podria ser col·lectiva. És molt probable que aquest procés sigui lent, tal i com reconeixen els responsables d'una de les gestories que s'han fet càrrec de clients. Les fonts asseguren que s'ha d'analitzar cada cas de forma individual i posteriorment sotmetre a votació els passos a seguir.

Intervenció dels Mossos

El responsable de Finques la Bisbal explica que ell es va adreçar a la comissaria dels Mossos dilluns passat al vespre, on va exposar els fets per posar una denúncia. Afegeix que està a l'espera d'una futura reunió.

Quant a l'extreballadora, Daniel Utrera diu que "tenia plena confiança en ella" i reconeix que últimament "havia detectat incidències, però no sabia que l'abast era aquest". L'adminsitrador conclou que al final el responsable serà ell, malgrat que la gent "sàpiga que la irregularitat no està feta per mi".