El terrisser de Fonteta Josep Matés i el rajoler de Regencós Joan Ferrer estan construint la bassa, el bassot i el rec que falten per completar el conjunt patrimonial de la rajoleria del mas Frigola de Sant Climent de Peralta, declarat bé cultural d'interès nacional (BCIN) el 2011.

Aquesta obra, que també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Forallac, s'executa coincidint amb la XXIV Carbonera de Forallac, s'està portant a terme, de manera paral·lela.

Els dos professionals l'estan construint seguint tècniques tradicionals i amb material cuit l'any passat durant la celebració de VII Cuita de Forns de Rajoler a les Gavarres, una activitat divulgativa organitzada per l'Ajuntament de Forallac i els dos rajolers, que té caràcter bianual. Aquests elements ajudaran a entendre molt millor com funcionava antigament aquest ofici.

Un pas més per convertir la rajoleria del mas Frigola en una peça imprescindible del patrimoni etnològic de les Gavarres, que s'estrenarà l'octubre de 2017 coincidint amb la vuitena edició de la cuita.