L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro va aprovar en el ple municipal d'aquest dimecres la modificació de diferents partides pressupostàries. Entre aquests moviments, hi ha 251.000 euros que es destinen a la rehabilitació i condicionament del Museu de la Nina i del Casinet de Castell d'Aro. Concretament, 9.500 es destinen a la redacció d'un projecte complementari, 1.500 són per a la redacció del projecte Àudio de l'espai i 240.000 són per a les obres complementàries. La modificació pressupostària va tenir l'únic vot en contra del grup municipal d'ERC, que el va justificar per l'ampliació de la despesa per a aquest equipament, entre d'altres motius.

La seva portaveu, Estel Rodríguez, va recordar que el preu d'aquesta rehabilitació segueix pujant i va criticar al govern que aquesta situació posa de manifest manca de previsió perquè la nova partida inclou actuacions com la il·luminació i climatització que s'haurien d'haver tingut en compte. La compra del Casinet va costar a l'Ajuntament 270.000 euros. El ple del setembre de l'any passat, ja es va ampliar la partida del projecte en 260.000 euros, de manera que va passar de 400.000 a 660.000. Ara, es creen aquestes noves partides que sumen 251.000 euros més.

L'alcalde, Joan Giraut (CiU), va respondre als republicans que hi ha hagut actuacions que s'han hagut de modificar sobre la marxa, com per exemple s'ha tret un dels dos ascensors que s'havien projectat. Sobre la manca de la climatització, va concretar que si no constava en les clàusules del contracte no es podia exigir i va concloure que, amb previsió o sense, el cost de l'obra seria el mateix.

El regidor de Cultura, Lluís Pujol (CiU), va explicar que els 240.000 euros de les obres complementàries són per a diferents aspectes: obres que han sobrevingut mentre s'executaven, com ara reforçar el forjat, canvis com pot ser adequar el Museu i el Casinet perquè funcionin com un únic equipament -i no com a dos de separats, cosa que ha de permetre, per exemple, que un conserge sigui suficient per als dos edificis-; dotar l'espai del mobiliari i l'equipament adequat, il·luminació, la citada climatització o l'adquisició de noves vitrines per acollir els elements exposats -entre ells una col·lecció de 14.000 soldats de plom- ja que les antigues no es poden reaprofitar.