L'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (ERC-Junts, UPM?i LEST) portarà avui al ple de l'Ajuntament els pressupostos per al 2017, que posen l'accent en les polítiques socials, la reactivació econòmica, la dignificació de la via pública i la millora dels serveis i equipaments municipals, ha exposat l'alcalde i regidor d'Hisenda, Josep Maria Rufí (ERC-Junts). La proposta que se sotmetrà a aprovació puja a 17.858.510,42, un 1,59 % més que l'any passat, i recull, en bona mesura, la incipient recuperació de l'activitat econòmica que s'està detectant en el conjunt del municipi, ha precisat el batlle. Això s'ha traduït en un lleuger increment del capítol d'impostos directes, d'un 1,82%, bàsicament per les plusvàlues i l'IAE; i del capítol de construccions i obres, d'un 22,22%.

En l'apartat d'ingressos, també experimenta un increment el capítol de transferències corrents (5,61%), per la pujada en la participació de tributs de l'Estat i dels ingressos derivats de la recollida selectiva (el que ingressa l'Ajuntament per la valorització dels residus que es reciclen). A les arques municipals també arribaran més ingressos de les concessions marítimo-terrestres. El pressupost reflecteix la reducció de la taxa d'escombraries, que es tradueix en el descens d'un 2,95% del capítol de taxes i preus públics per la baixada de la taxa d'escombraries urbanes (3%) i de les industrials (2%) i la bonificació als industrials que fan el porta a porta de la selectiva.

La partida d'inversions per al 2017 serà de 2.196.139,40 euros, uns 300.000 euros més (15,89%) que el 2016. Entre les actuacions projectades, destaquen la tercera anualitat del projecte Life Pletera (758.000 euros), la dotació de 500.000 euros per al desenvolupament de la zona esportiva municipal de Torroella de Montgrí (actualment es troba a la fase final de la redacció de projectes) i 115.000 euros per a la construcció de la nova biblioteca de l'Estartit.

S'inclou una partida de 300.000 euros en reposició per a millores en matèria de via pública, parcs i jardins, enllumenat, turisme, medi ambient, horts socials, Policia Local, platja, Espai Ter, ensenyament, desenvolupament del Pla d'Actuacions per a una Energia Sostenible i Joventut, entre d'altres. També es reserven 107.000 euros per a la rehabilitació del passeig de l'Església i 200.000 per a la remodelació de la plaça del Lledoner.-