L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols invertirà 1,17 milions d'euros per remodelar el passeig de Rius i Calvet, situat en un extrem de la badia, i aixecar un amfiteatre-graderia arran de platja. L'alcalde, Carles Motas, subratlla que l'obra permetrà «dignificar un espai molt degradat on fa anys que no s'inverteix». El tram on s'actuarà s'estén entre el final del passeig del Mar i l'edifici del Palm Beach. La remodelació ampliarà la zona de passeig destinada als vianants i arranjarà l'espai de circulació de vehicles. L'asfalt actual, molt degradat i que les arrels dels arbres es mengen, se substituirà per un paviment de llambordes. A més, també s'ampliarà el calaix per on desemboca la riera i es vol construir una passera damunt l'espigó. Les obres començaran l'octubre de l'any vinent i s'acabaran abans no comenci la temporada turística del 2018. En els propers pressupostos, ja s'hi consignarà una partida de 625.000 euros.

Amb aquest projecte, Sant Feliu de Guíxols vol deixar de donar l'esquena al passeig de Rius i Calvet. «Amb aquest projecte, allò que volem és dignificar i transformar una zona que es troba a primera línia de mar», ha avançat l'alcalde. Les obres, que ja han rebut el vistiplau de l'Agència Catalana de l'Aigua i de Costes, permetran rentar la cara a tot aquest àmbit. D'entrada, la zona destinada als vianants s'ampliarà i s'estendrà fins a la sorra, a través d'una graderia semicircular sobre la platja (a imatge d'un amfiteatre).

Els treballs també modificaran la part del passeig de Rius i Calvet per on ara circulen els vehicles. Amb la remodelació, la calçada se substituirà per un paviment de llambordes. «D'aquesta manera, es donarà prioritat als vianants», ha concretat l'alcalde.

La futura graderia-amfiteatre que s'aixecarà damunt la platja és un dels punts clau del projecte. L'alcalde de Sant Feliu destaca que tindrà dues funcions: «Per una banda, serà un mirador privilegiat damunt la badia; i per l'altra, això ens permetrà poder instal·lar un escenari arran d'aigua per fer-hi concerts d'havaneres, cinema a la fresca o acollir algun dels espectacles de petit format de la programació del Porta Ferrada»

L'alcalde ha subratllat que el projecte per posar al dia aquest sector envellit «i molt abandonat» és un dels estratègics del mandat. «El mur que hi ha al passeig de Rius i Calvet es va aixecar perquè el mar hi piqués; amb la construcció de l'espigó, la platja va guanyar terreny, però la veritat és que actualment aquest espai està molt degradat», admet Carles Motas.

Posar al dia el sector de Garbí costarà 1.173.340 euros. Una inversió que es finançarà de manera plurianual. D'entrada, l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ja hi destinarà una partida de 625.000 euros als pressupostos del 2017. I la resta, aniran a càrrec dels comptes del 2018.

La intenció de l'equip de govern és que les obres comencin passada la temporada d'estiu de l'any vinent, pels volts d'octubre. «Calculem que duraran entre sis i vuit mesos, i que estan enllestides abans no comenci la temporada del 2018», va avançar Carles Motas.