L'Ajuntament de Begur preveu posar en marxa el proper mes de febrer el nou model de recollida selectiva domiciliària porta a porta. El nou sistema, que s'instal·larà als llocs on predomina la primera residència, es complementarà, on no es faci, amb la creació d'àrees d'aportació i, a més, s'habilitarà la deixalleria municipal per recepcionar els residus recollits, a excepció dels de rebuig, ha informat l'equip de govern.

El canvi de model comporta una modificació del contracte de recollida d'escombraries, que va aprovar el ple del dimarts sense cap vot en contra i que fa que el servei, tenint en compte que també assumeix la neteja viària i la neteja de platges, pugi a 1,3 milions d'euros anuals. L'objectiu del nou model, obligat per la Unió Europea, segons va explicar l'alcalde, Joan Loureiro, és triple: «Reduir el pes de la fracció resta i així reduir el cost, ja que portar les escombraries a l'abocador costarà el doble de l'actual; facilitar i potenciar el reciclatge, i millorar la qualitat dels residus recollits»

La recollida domiciliària porta a porta es farà al nucli antic de Begur, a Esclanyà (a excepció del nucli antic, barri de Sant Josep i el Terme) i a les urbanitzacions Son Rich, Sa Fontansa, Les Arenes, Sa Roda i Residencial Begur. «El nucli antic d'Esclanyà no hi entra perquè no hi pot entrar el camió», ha recordat l'alcalde. I cada dia es farà una recollida d'una fracció concreta. El nou sistema comportarà clausurar els contenidors soterrats del carrer de la Creu (Son Rich), el del carrer Carles d'Homs (Sa Fontansa) i del Camí del Mar.